miercuri, 28 iulie 2010

CARTEA MUNTILOR - CITEŞTE ŞI DĂ MAI DEPARTE




"FII TU ÎNSUŢI SCHIMBAREA PE CARE O DOREŞTI ÎN LUME"

(MAHATMA GANDHI)






Proiectul „CARTEA MUNŢILOR – CITEŞTE ŞI DĂ MAI DEPARTE” este o iniţiativă a tinerilor propusă de Grupul Carpatinii format din tineri cu vârste cuprinse între 15 şi 18 ani din judeţul Botoşani.



Tema proiectului se referă la informarea şi implicarea tinerilor din mediul urban şi rural în protejarea mediului înconjurător şi a patrimoniului natural în contextul integrării României în Uniunea Europeană.



Scopul proiectului nostru este de a conştientiza tineri din municipiul şi din judeţul Botoşani asupra importanţei acţiunii individuale şi a acţiunii în cadru organizat pentru protejarea mediului şi valorizarea patrimoniului cultural constituit de munţii României



Pentru a realiza aceste obiective, vom realiza următoarele acţiuni : oferirea unui model de bună practică în cadrul unei acţiuni de ecologizare şi amenajare a itinerariilor turistice de pe Rarău şi realizarea unui film documentar şi a mai multor materiale de diseminare ce vor fi prezentate în cadrul unor seminarii de sensibilizare ce vor avea loc în mai multe unităţi de învăţământ din judeţul Botoşani.



De asemenea, avem în vedere realizarea unui film documentar cu privire la valorificarea zonelor montane cu potenţial turistic din ţara noastră şi expedierea produselor finale la mai multe asociaţii ecologice şi de tineret din România şi din Uniunea Europeană, cu scopul de a continua prezenta iniţiativă prin proiecte care vizează dezvoltarea cetăţeniei active şi a acţiunii ecologice.

2 comentarii:

  1. mi se pare foarte nobila intentia voastra, avand in vedere ca nu mostenim pamantul pe care traim, ci il imprumutam de la copiii nostri. bravo

    RăspundețiȘtergere
  2. Suntem GRUPUL CARPATINII si prin acest proiect "CARTEA MUNTILOR - CITESTE SI DA MAI DEPARTE" am vrut sa invatam si in acelasi timp sa demonstram lumii ca trebuie sa pretuim ceea ce avem in jurul nostru si in aceasta minunata tara. Scopul proiectului nostru este de a conştientiza tineri asupra importanţei acţiunii individuale şi a acţiunii în cadru organizat pentru protejarea mediului şi valorizarea patrimoniului cultural constituit de munţii României.
    In primul rand, trebuie sa ne gandim ca acele lucruri pe care noi le aruncam aproape zilnic ca de exemplu: peturi si hartie se pot recicla, tot ce trebuie sa facem noi nu este greu, doar sa separam hartia de peturi si celelalte resturi menajere iar pentru acestea au fost fabricate containare speciale.
    In al doilea rand credem ca nimanui nu-i place atunci cand vrea sa iasa in aer liber cu prietenii sau cu familia sa fie inconjurati de mormane de peturi de hartie si de alte resturi menajere.
    Cu alte cuvinte,vrem sa va aducem pe calea cea buna.Ganditi-va ca faceti rau mediului si indirect si voua...Hai sa incercam sa avem grija de aceste lucruri pentru ca sunt ale noastre si ar fi pacat sa le pierdem.

    RăspundețiȘtergere